Volledig scherm
De raad in Waalre. © Patrick Wiercx

Raadslid Van Tongeren stapt op bij Aalst Waalre Belang

WAALRE - Tiny van Tongeren (68) uit Waalre is per direct opgestapt als raadslid voor Aalst Waalre Belang (AWB). Hij gaat verder in de raad onder de naam Leefbaarder Waalre.

Het raadslid verschilt van mening met het partijbestuur. Dat heeft hem deze week laten weten dat hij niet op een verkiesbare plaats komt te staan bij de komende verkiezingen. De reden is dat AWB kiest voor verjonging. 

Van Tongeren, al 27 jaar in de raad, pikt dat niet. Hij voelt zich geschoffeerd. ,,Ik ben vier keer met voorkeurstemmen in de raad gekomen. Ik heb gevraagd wie ze dan op het oog hadden. Er viel de naam van maar één persoon en die is drie jaar ouder dan ik. Ze willen me gewoon niet meer".

Vertrouwen weg

Hij vindt de koers van het partijbestuur onverstandig en onacceptabel. Van Tongeren is 43 jaar lid van AWB. Hij heeft het lidmaatschap opgezegd. ,,Het gaat me wel aan het hart dat het zo moet gaan. Het is niet zomaar iets, maar dan moet het maar zo. Mijn vertrouwen in die partij is weg."

Hij benadrukt dat er geen onmin is met de twee andere AWB-raadsleden, Peter Oolbekkink en Jo Claessen. ,,Nee, daar heb ik het altijd goed mee kunnen vinden."

Het Waalrese raadslid kwam deze zomer in het nieuws vanwege zijn actie om reacties te verzamelen over overlast van ratten in de gemeente.