Volledig scherm
Openingsfeest in Waalre. © Karin van Berkel

Shinen als Dolly Parton op openingsfeest in Waalre

WAALRE - Alsof Dolly Parton herself stond te shinen. Op het hoofdpodium, buiten ‘In de Wij’, bracht Suus (12) een perfecte uitvoering van het countrynummer ‘Jolene’ en daarmee veroverde het meisje op 15 september een plek op het kinderpodium van Kempenerpop. 

En daar staat ze niet alleen, want álle deelneemsters aan Waalres talentenjacht mogen dan laten zien en horen wat ze in huis hebben. Zaterdag stond Waalre in het teken van de ‘Wij’. Vanwege de officiële opening van Het Huis van Waalre waren ín en rondom het gemeenschapshuis vele activiteiten georganiseerd die jong en oud die dag samenbrachten. 

Vrolijke gezichten

Er was veel muziek. Zo brachten James Hunnicut en Philip Bradarsch lekkere luisterliedjes waarop het publiek, met een biertje in de hand, stond mee te deinen. Een stukje verderop stond Arman, een freestyle rapper, samen met de Coloured Monkeys bij de ‘Bendekeet’. De muziek bij deze vrolijk gekleurde keet was van een heel andere orde: door de jeugd werd hier volop geïmproviseerd met gitaar, keyboard en fluit. De vette rap er doorheen zorgde voor veel vrolijke gezichten. 

Op zaterdagochtend zorgde ‘Wij van vruuger’ ervoor dat ook de senioren genoten van een speciaal voor hen samengesteld programma. Wethouder Alexander van Holstein: „Er waren aanvankelijk stoelen te kort, maar het was prachtig en er werd volop meegezongen met Wim Sonneveld-liedjes. Waalres Erfgoed projecteerde met een beamer prachtige oude foto’s. Die kwamen uiteraard voor 50% uit Waalre en voor 50% uit Aalst. Zo gaat dat.” Vergenoegd kijkt hij naar de drukte om zich heen: „Als het aan mij ligt doen we dit volgend jaar weer.”

Hulpkok

’s Avonds is het de beurt aan burgemeester Brenninkmeijer. “Ik ben maar een hulpkok hoor”, verontschuldigt hij zich bij de 200 tafelgasten die aan lange tafels zitten te wachten op hun eten. In rap tempo worden de gerechten uitgeserveerd volgens het ‘shared dining’ concept: alles wordt op tafel gezet en iedereen kan pakken waar hij zin in heeft. Het menu is Italiaans: de sfeer is zoals die van de Bertolli-reclame een paar jaar geleden op de televisie, samen met zijn allen in de tuin dineren. 

Als het aan Brenninkmeijer ligt wordt dit - net als de dorpsquiz - een jaarlijks terugkerend evenement. Hij denkt groot: “Als we in 2023 het 100-jarig bestaan vieren van de gemeente, wil ik met 2500 eters de hele Willibrorduslaan en Koningin Julianalaan vol hebben.” Na het diner wordt de einduitslag van de quiz bekendgemaakt. Het winnende team – de Rendierjagers – wint een cheque van 1000 euro, bestemd voor de Jeugdweek.

Volledig scherm
Openingsfeest in Waalre. © Karin van Berkel
ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement