Volledig scherm
Het zalencentrum van 't Hazzo staat inmiddels leeg. © Fotopersburo van de Meulenhof BV

Slopershamer voor 't Hazzo in Aalst

AALST - Van het oude Hazzo in Aalst blijft weinig meer over. Alleen de sporthal blijft en krijgt een opknapbeurt, zodat hij weer veertig jaar mee kan. Bij de sporthal komt een nieuwe kantine annex ontmoetingsruimte, die ook geschikt is voor activiteiten voor de buurt.

Maar het zalencentrum gaat tegen de vlakte, conform de plannen van de gemeente. In het groene gebied tussen sportzaal en Primulalaan bouwt Woonbedrijf ongeveer 26 sociale huurwoningen.

In de loop van april of mei start de sloop van 't Hazzo. De verantwoordelijke wethouder, José van Dijk, geeft aan dat tijdens de verbouwing 'de winkel gewoon openblijft'.

Voor de uitvoering van het plan is een bedrag van 1,9 miljoen nodig. Van Dijk: ,,De gebruikers van de ruimten in 't Hazzo hebben inmiddels hun plek in het gemeentehuis aan de Julianalaan."

De intentieovereenkomst met Woonbedrijf voor de bouw van 2- en 3-laagse appartementen is getekend en de gemeente is in gesprek met particulieren. Wethouder Van Dijk: ,,Het plan is om nog deze maand het zalengedeelte te sluiten voor publiek. De informatieavonden voor omwonenden zijn geweest, evenals overleg met de Seniorenraad. Nu kunnen de plannen verder ontwikkeld worden en kan een sloopbestek worden gemaakt."

Ouderen

Maar niet iedereen heeft er vertrouwen in dat het goed komt. In de raadsvergadering van 23 januari hebben Groenlinks, ZW14 en AWB een initiatiefvoorstel ingediend. De fracties willen graag dat er onderzoek wordt gedaan naar gebruik van 't Hazzo als expertise- en ontmoetingscentrum voor, met name, de ouderen in de wijk. Zij denken dat 't Hazzo een belangrijke rol kan spelen bij diensten en activiteiten, in het bijzonder voor ouderen. Dat zou kunnen helpen bij het in de hand houden van kosten van ouderen- en jeugdzorg. Het college vindt echter dat het voorstel van de drie partijen te veel uitgaat van ideeën en aannames, zonder dat daarvoor een concrete onderbouwing is. Vanavond staan zowel het 'Initiatiefvoorstel (her)gebruik van ontmoetingscentrum 't Hazzo' als het 'Voorstel gebiedsontwikkeling Trolliuslaan en omgeving' besluitvormend op de gemeenteraadsagenda.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement