Volledig scherm
© Getty Images/iStockphoto

Speeltuin Kosterhof in Aalst is er bijna

WAALRE - Nog een kleine 1.500 euro te gaan en de speeltuin is er. Renate van der Steen zette een crowdfunding op poten.

Hart voor de zaak kan haar niet worden ontzegd. Al bijna een jaar is de vijftienjarige Renate van der Steen druk met het realiseren van ‘haar’ speeltuin aan de Kosterhof in Aalst. Vorig jaar mei hield de jonge Heliconscholiere in de gemeenteraad een pleidooi voor meer speelruimte in de omgeving van de Gestelsestraat in Aalst en vrijwel direct daarna kwam er garen op de klos.

Renate: ,,We zijn mogelijkheden gaan bekijken, hebben met de buurt gepraat en er werd een 3D-ontwerp gemaakt van de natuurlijke speelplaats, zoals we die graag zouden zien. Maar toen moest er nog geld komen.”

Bedrag

In het kader van het speelruimtebeleid van de gemeente Waalre, dat tot stand is gekomen in samenspraak met alle betrokkenen, was een bedrag beschikbaar dat echter beduidend lager lag dan de benodigde 20.000 euro.

En dat betekende werk aan de winkel voor Renate: ,,Ik ben een crowdfunding gestart. De gemeente sponsorde 7.500 euro en de provincie legde 5.000 euro bij. We kregen ook een mooi bedrag van Waalre Classic Car Rally en van vrienden en bekenden. Maar we komen nog 1.500 euro tekort. De zaak stagneert een beetje. Als we het bedrag niet halen, dan moet ik een alternatief plan schrijven. Wat dat wordt? Nou, daar heb ik nog niet over na willen denken.”

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement