Volledig scherm
Buurtbuscoördinator Frans Hoosemans. © Ton van de Meulenhof

Vrijwilligers buurtbus Waalre overwegen te stoppen

WAALRE - Vrijwilligers van de Waalrese buurtbus overwegen door dalende passagiersaantallen te stoppen met rijden.

Sinds januari rijdt Hermes met een nieuwe dienstregeling en is het aantal passagiers van de buurtbus afgenomen van vierhonderd naar ongeveer 250 per maand, zegt buurtbuscoördinator Frans Hoosemans.

De twintig vrijwilligers verliezen op die manier het werkplezier, verklaart hij hun twijfel. "Tijdens piekuren rijden er wel vier Hermes-bussen per uur van Waalre-dorp naar het MMC in Veldhoven. Zelf had ik laatst op een hele middag maar twee passagiers."

De vrijwilligers lieten vervoerder Hermes in mei weten dat er voor 1 juni een plan moest liggen om het aantal buurtbuspassagiers weer op te krikken. Anders zouden de vrijwilligers ermee stoppen. Die deadline is inmiddels verschoven naar 1 augustus. Volgens Hoosemans overweegt Hermes op advies van het SRE om het aantal bussen te halveren.

Wethouder Hanneke Balk heeft tijdens een gesprek met de vrijwilligers geprobeerd hen op andere gedachten te brengen. "Daaruit is gebleken dat het omleggen van de route van de buurtbus in principe geen optie is voor de vrijwilligers."