Volledig scherm
't Hazzo in Aalst. © Fotopersburo van de Meulenhof BV

Zeker sociale huurwoningen bij Hazzo in Aalst

WAALRE - Gemeenschapshuis 't Hazzo gaat definitief tegen de vlakte en maakte plaats voor een nieuwe kantine met kleinere ontmoetingsruimte, de sporthal krijgt een flinke opknapbeurt. 

Daarnaast mag Woonbedrijf tussen de zaal en de Primulalaan 26 sociale huurwoningen bouwen in twee- en drielaags appartementengebouwen. En als de gemeente tot een akkoord komt met grondeigenaren, komen er in het gebiedje mogelijk ook wat vrije sector woningen bij. Dat besloot de gemeenteraad donderdagavond.

Expertisecentrum

Oppositiepartijen AWB, GroenLinks en ZW14 kwamen recent nog met het verzoek om te bekijken of 't Hazzo niet volledig overeind kon blijven staan. Ze zagen er graag een expertisecentrum voor ouderen verschijnen en vonden sloop zonde. De overige partijen vonden het verzoek te laat - de raad had al lang voor sloop gekozen - en te vaag en bleven bij het eerdere besluit om 't Hazzo te verkleinen en renoveren.

D66 vond extra ondersteuning voor ouderen geen slecht idee, maar had iets anders voor ogen: een consultatiebureau voor senioren, aansluitend bij bestaande zorg van bijvoorbeeld de huisartsen en niet gevestigd op één locatie. ZW14 vond het D66-voorstel niet veel toevoegen. Het eigen plan was volgens raadslid Gerard Lammers 'duizend keer beter'. Omdat de meeste raadsleden wel wat zagen in het D66-idee gaat wethouder Balk met de wens aan de slag.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement