Volledig scherm
Brede School in Aalst. © Irene Wouters

Zonnedak op Brede School in Aalst

AALST - Na goedkeuring van de gemeenteraad kan worden gestart met de aanleg van het zonnepanelendak op de Brede School in Aalst.

Waalre timmert aan de weg met zonne-energie. Een nieuw project kan binnenkort van start: het aanleggen van een zonnedak op de Brede School in Aalst. Als de gemeenteraad het plan tenminste goedkeurt.

In 2015 nam Waalre nog een lage positie in op de ranglijst van gemeenten voor wat betreft geïnstalleerd vermogen aan zonnepanelen: plaats 314 van 393, maar dat verandert snel. In juli 2017 werd het zonnedak op De Pracht officieel geopend en op de sporthal van 't Hazzo en op het Huis van Waalre liggen ook zonnepanelen. Bovendien komt er een zonneweide op het oude honkbalveld in Waalre-dorp. 

Energieverbruik

Wethouder Paul van Liempd: ,,Op het dak van de vorig jaar van Wooninc. teruggekochte Brede School in Aalst kunnen ongeveer 430 panelen geplaatst worden. Wellicht wil SKOZOK de helft van het dak 'overnemen': de school kan dan in het eigen energieverbruik voorzien. Met de andere helft kunnen, in samenwerking met Waalre Energie Lokaal (WEL), zo'n zeventien huishoudens van energie worden voorzien."

Voor wie zelf geen geschikt dak heeft voor panelen is er een alternatief via de aanleg van collectieve zonnedaken of -weides. Een Collectief Zonnedak bestaat uit een installatie van zonnepanelen die op een groot (publiek) dak liggen.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement