Volledig scherm
© Bert Jansen

ANWB: A2 en A58 bij Eindhoven in top drie van knelpunten op snelwegen

EINDHOVEN - De snelweg A2 tussen Eindhoven en Weert en de A58 tussen Tilburg en Eindhoven staan in de top drie van knelpunten op snelwegen. Op de eerste plek staat de A4 tussen Den Haag en Leiden.

Dat meldt de ANWB dinsdag. De bond deed onderzoek onder haar leden naar knelpunten op lokale wegen en snelwegen. Leden van de ANWB kregen de vraag om knelpunten te melden. In totaal kwamen er 4000 reacties.

Verkeerslichten
Volgens de bond zitten de meeste knelpunten, 57 procent, op lokale wegen. Problemen die op lokale wegen vaak voor problemen zorgen zijn zaken als bruggen die te vaak opengaan of verkeerslichten die verkeerd staan afgesteld. Volgens de bond zijn die problemen eenvoudig te verhelpen. Frits van Bruggen, directeur van de ANWB, pleit dan ook voor meer aandacht voor de knelpunten buiten de snelwegen. „Juist deze plekken worden vaak genoemd en verdienen met spoed te worden aangepakt.”

De top 3 van knelpunten op lokale wegen wordt aangevoerd door de N210 bij Krimpen aan den IJssel. Op plek twee staat de Stadsweg bij Spijkenisserbrug, gevolgd door de N206 bij Leiden op de derde plaats.

De knelpunten op de Brabantse A-wegen zijn:
A2 bij Maarheeze en Leende
A2/A59 rondom Den Bosch
A4/A58 bij Zoomland
A16/A17 bij Klaverpolder
A27/A58 bij Ulvenhout
A27/A59 bij Hooipolder
de A58 bij Oirschot en Best
A58/A65 bij Tilburg
A67 bij Geldrop en Someren

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement