Volledig scherm
© ANP

Mist in Zuidoost-Brabant grotendeels opgelost

EINDHOVEN - Het KNMI waarschuwt wederom mensen die vrijdagochtend de weg op gaan voor plaatselijk dichte mist. Rond 10 uur was het in Zuidoost-Brabant opgeklaard.

Plaatselijk kunnen dichte mistbanken ontstaan, met minder dan 200 meter zicht. Door het slechte zicht spreekt het KNMI van gevaarlijke rijomstandigheden. Natte weggedeelten of mist kunnen opvriezen. Alleen in het oosten, het uiterste zuidoosten en Zeeland mist het niet. In Cranendonck is het rond 8 uur helder.

Volgens Weerplaza komen er verspreid opklaringen voor en lost de mist overdag geleidelijk op, waarna de zon schijnt. Later op de dag komt er langzaam vanuit het noordwesten bewolking opzetten. Op oudejaarsdag is het bewolkt, maar het blijft nog droog, waarschijnlijk ook tijdens de jaarwisseling, aldus Weerplaza.

Vliegen
Het vliegverkeer van en naar Schiphol ondervindt ook vrijdag hinder van de mist. Vluchten kampen met gemiddeld een uur vertraging, aldus een woordvoerder van de luchthaven. Annuleringen zijn er voor zover bekend niet.

Vanaf Rotterdam The Hague Airport wordt momenteel niet gevlogen naar Londen City Airport omdat het daar heel mistig is. Het overige vliegverkeer wordt volgens schema afgewikkeld. Eindhoven Airport meldt geen hinder door de mist.

Donderdag had het vliegverkeer op Schiphol en Eindhoven Airport door de mist te kampen met vertraging en annuleringen. Het vliegverkeer ondervond woensdag ook al problemen door de mist.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement