Volledig scherm
© Thinkstock

Oproep: Ouderen in het verkeer, verantwoord of niet?

EINDHOVEN - Op 30 september leidde een ongeval met een 83-jarige spookrijder tot een zeer ernstig ongeval op de A2 bij Best. Op 22 november reed een 91-jarige automobilist door de pui van apotheek De Linden in Son en Breugel. Eind februari gebeurde vrijwel hetzelfde elders in het Sonse centrum; een bejaarde vrouw ramde met haar auto de gevel van een ijssalon. Het zijn ongevallen die telkens de discussie aanwakkeren over oudere mensen in het verkeer. Het ED is op zoek naar mensen die ervaring hebben met deze vragen en problematiek, en hierover willen vertellen ten behoeve van een artikel in de krant.

Vindt u het als zoon of dochter gevaarlijk en onverantwoord dat vader of moeder nog steeds achter het stuur kruipt? Worstelt u met het bespreekbaar maken hiervan? Bent u er misschien wél in geslaagd om vader of moeder ertoe te bewegen het rijbewijs in te leveren? Bent u zelf ouder dan 80 maar prima in staat om een auto te besturen?

U kunt hieronder uw contactgegevens achterlaten, deze zijn alleen zichtbaar voor onze redactie en zullen vertrouwelijk worden behandeld.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement