Volledig scherm
© Thinkstock

Zware buien kunnen voor lange avondspits zorgen

EINDHOVEN - Het KNMI heeft donderdagmorgen vroeg code geel afgekondigd voor de kans op zware windstoten bij buien in de vroege avond. Daardoor zullen er veel files staan in de avondspits. Wanneer het koufront over ons land trekt, kunnen aan zee windstoten voorkomen van plaatselijk 90 km/uur.

Code geel
In het binnenland zijn lokaal zware windstoten van 75 km/uur mogelijk. Bij deze stevige buien is er ook kans op onweer. Omdat de bomen op veel plaatsen nog best veel blad hebben, denken de meteorologen van Weerplaza dat er bij zware windstoten makkelijk takken kunnen afbreken.

Buien
Donderdagmiddag trekken vanuit het zuidwesten enkele buien ons land binnen die in de loop van de late middag het oosten en noorden van het land verlaten. Rond 20:00 uur bereikt een lijn met stevige buien het westen van het land. Deze buien kunnen gepaard gaan met hagel, onweer en zware windstoten. Omdat deze buienlijn tijdens de staart van de avondspits over de Randstad trekt, kan de zware spits daar ook nog eens extra lang gaan duren.