Voormalig VNO-NCW-voorzitter Hans de Boer maakte zich voor zijn vertrek hard voor de Baangerelateerde Investeringskorting (BIK). De VVD van minister-president Mark Rutte eist dat het bedrag van 2 miljard euro per jaar ten goede komt aan werkgevers.
Volledig scherm
Voormalig VNO-NCW-voorzitter Hans de Boer maakte zich voor zijn vertrek hard voor de Baangerelateerde Investeringskorting (BIK). De VVD van minister-president Mark Rutte eist dat het bedrag van 2 miljard euro per jaar ten goede komt aan werkgevers. © ANP

4 miljard voor bedrijfsleven levert nauwelijks banen op

De 4 miljard euro die het kabinet de komende twee jaar in totaal wil uittrekken voor de zogeheten Baangerelateerde Investeringskorting (BIK) levert hooguit 10.000 banen op. Doordat de regeling tijdelijk is zullen toegenomen investeringen in 2021 en 2022 ten koste gaan van investeringen in de jaren daarna.

 1. Dit ondernemerskoppel werd groot met make-overs van Paleis Soestdijk en Westergasfabriek
  PREMIUM
  Interview

  Dit onderne­mers­kop­pel werd groot met ma­ke-overs van Paleis Soestdijk en Westergas­fa­briek

  Maya Meijer-Bergmans (75) gaf met haar man Ton Meijer enkele bekende monumentale plekken in Nederland een make-over, waaronder Paleis Soestdijk en de gebouwen rond de Westergasfabriek in Amsterdam. De gebouwen van de Westergas heeft het echtpaar uit Wassenaar, eigenaar van de MeyerBergman Erfgoed Groep, drie jaar geleden verkocht. Maar met name Maya bemoeit zich nog wel met de exploitatie.
 1. Afspraak of vergadering inplannen? Zo doe je dat slim Video

  Afspraak of vergade­ring inplannen? Zo doe je dat slim

  23 februari
 2. Weg met de to-do-lijst: zo ga je écht aan het werk Video

  Weg met de to-do-lijst: zo ga je écht aan het werk

  16 februari