Ingrid Thijssen, voorzitter van werkgeversvereniging VNO-NCW, over de actie die nodig is in de strijd tegen de personeelskrapte.
Volledig scherm
PREMIUM
Ingrid Thijssen, voorzitter van werkgeversvereniging VNO-NCW, over de actie die nodig is in de strijd tegen de personeelskrapte. © Annabel Oosteweeghel

‘Als we de samenleving in de benen willen houden, moeten we meer gaan werken’

Natuurlijk zijn de gierende inflatie, de hoge energierekening of de lastenverzwaringen die het kabinet op Prinsjesdag aankondigde gespreksonderwerp bij ondernemers. ,,Maar in alle sessies die ik met ondernemers heb gehad, was de personeelskrapte het belangrijkste onderwerp’’, zegt Ingrid Thijssen, voorzitter van werkgeversvereniging VNO-NCW.

  1. Steven is sterrenkundige: ‘Hoe uniek het leven op aarde is, is nog steeds niet helemaal duidelijk’
    Wat doet een...

    Steven is sterrenkun­di­ge: ‘Hoe uniek het leven op aarde is, is nog steeds niet helemaal duidelijk’

    Wie ons banenlandschap bekijkt, ziet bijzondere functies voorbijkomen. Een field service-engineer, een lab-technician of een assemblagemedewerker: we hebben ze blijkbaar hard nodig, maar waarvoor en waarom? In deze serie vertelt elke week iemand over zijn of haar beroep. Vandaag: dr. Steven Bloemen (36), astronoom en manager van sterrenkundige instrumentatieprojecten aan de Radboud Universiteit.