Trouwambtenaar Marien Braber sloot afgelopen weekend zijn vijfhonderdste huwelijk, maar die mijlpaal is geen reden om het rustiger aan te doen.
Volledig scherm
PREMIUM
Trouwambtenaar Marien Braber sloot afgelopen weekend zijn vijfhonderdste huwelijk, maar die mijlpaal is geen reden om het rustiger aan te doen. © Victor van Breukelen

Bruidsparen staan in de rij voor trouwambtenaar Marien (66): ‘Eervol om op zo’n dag erbij te zijn’

Vraag Marien Braber of hij je wil trouwen en de Hendrik-Ido-Ambachter springt nog net niet op van enthousiasme. Vorige week sloot hij zijn vijfhonderdste huwelijk. ,,Maar van de trouwambtenaar bij mijn eigen huwelijk kan ik me amper nog iets herinneren.’’

 1. Peter werkte zestig uur per week en kreeg er nog een fulltime baan bij: ‘Lig op zondag om half negen in bed’
  PREMIUM
  workaholic

  Peter werkte zestig uur per week en kreeg er nog een fulltime baan bij: ‘Lig op zondag om half negen in bed’

  Hij is een workaholic. Dat moet ook wel als je de baas bent van niet één, maar van twee ziekenhuizen. Na ruim zes jaar vindt Peter Langenbach het echter mooi geweest. De boel is op orde, bij zowel het Maasstad Ziekenhuis als het Spijkenisse MC, en corona zit in een tussenpauze. Dus maakt de diehard Feyenoordfan zich nog om één ding zorgen: hoe hij aan een kaartje voor de finale van de Conference League komt.
 2. Schoolopdracht van docent maatschappijleer gaat viral: ‘Tienduizend likes en trotse leerlingen’

  Schoolop­dracht van docent maatschap­pij­leer gaat viral: ‘Tiendui­zend likes en trotse leerlingen’

  Leerlingen van 3-vmbo weten te boeien met maatschappijleer: docent Bart Derksen (32) heeft er zo z’n trucjes voor. Met een van zijn zelfverzonnen opdrachten gaat de leraar viral op LinkedIn. Zijn idee om zijn studenten een brief aan een politicus te laten schrijven over een probleem in de maatschappij, krijgt tienduizend likes op het platform. ,,Als ik de brieven echt opstuur, zijn mijn leerlingen verbaasd. Maar dan krijgen ze reactie en zijn ze zó trots.”