Festus met de tandpastatube en de alternatieve tandpasta tabletten. Carina met de plastic shampooflessen en de afbreekbare box met shampoo zeep erin.
Volledig scherm
PREMIUM
Festus met de tandpastatube en de alternatieve tandpasta tabletten. Carina met de plastic shampooflessen en de afbreekbare box met shampoo zeep erin. © Foto Ruud Voest

Carina en Festus begonnen webshop om plastic tegen te gaan: ‘We willen een Hema zonder plastic zijn’

Een groeiend aantal mensen ergert zich aan de vuilniszakken vol met plastic verpakkingen en producten die huishoudens er wekelijks doorheen jagen. Festus Eboigbe en Carina van Selling maken echt werk van die dagelijkse ergernis met hun startup NoPlasticPlease.nl.

  1. Blunder bij ggz kost monteurleider na 14 jaar zijn baan: 'Vlam ging langs gezicht medewerker’
    stroomstoring

    Blunder bij ggz kost monteurlei­der na 14 jaar zijn baan: 'Vlam ging langs gezicht medewerker’

    Een 56-jarige projectleider van een netbeheerder is in de zomer van vorig jaar terecht ontslagen, nadat hij ‘onaanvaardbare risico’s had genomen tijdens het verhelpen van een stroomstoring bij de ggz in Eindhoven (GGzE). Dat heeft het gerechtshof in Den Bosch in hoger beroep besloten. De reparatie, die onder leiding stond van de manager, ging gepaard met een flinke knal. Een vlam ging rakelings langs het gezicht van een medewerker van GGzE.