Ed, Jamie en Michael Blankert begonnen een jaar geleden met de verkoop van de AirExchanger, een luchtreiniger. Een apparaat dat ook coronavirusdeeltjes uit de lucht kan zuiveren.
Volledig scherm
PREMIUM
Ed, Jamie en Michael Blankert begonnen een jaar geleden met de verkoop van de AirExchanger, een luchtreiniger. Een apparaat dat ook coronavirusdeeltjes uit de lucht kan zuiveren. © Pim Mul

Geen coronacrisis maar coronasucces: luchtreinigers van broers Jamie en Michael zijn een wereldhit

Toen hij begon met de ontwikkeling van de AirExchange, kon Jamie Blankert niet bevroeden dat de belangstelling voor luchtreinigers een vlucht zou nemen door een virus. Maar kort nadat hij het bedrijf was gestart, ging de wereld op slot vanwege corona en dat legde hem en zijn familie geen windeieren. 

  1. Kappers, koks en personal trainers werken ‘ondergronds’ verder: ‘Mensen zijn wanhopig’
    PREMIUM

    Kappers, koks en personal trainers werken ‘onder­gronds’ verder: ‘Mensen zijn wanhopig’

    Thuiskapper? Geen probleem. Toch even de showroom in op zoek naar dat droombed? Komt u gerust binnen, mevrouw. De kerstkilo’s eraf? Je personal trainer traint je helemaal suf in een omgebouwde garagebox. Waar tot voor kort iedereen zich redelijk strikt hield aan de coronamaatregelen, worden de grenzen steeds verder opgerekt. Zowel ondernemers als consumenten vinden steeds vaker sluiproutes om het oude vertrouwde leventje toch te kunnen blijven voortzetten.