Bauke van Eldik werkte twintig jaar in de financiële sector. Toch maakte hij de overstap naar de logistiek.
Volledig scherm
PREMIUM
Bauke van Eldik werkte twintig jaar in de financiële sector. Toch maakte hij de overstap naar de logistiek. © Koen Verheijden

Geen werk meer door corona? In deze beroepen kun je nog wél aan de slag

Je baan kwijtraken is erg genoeg, maar ontslagen worden tijdens de coronacrisis maakt het nog een beetje lastiger. Vaak is het werk opgedroogd in heel de sector waarin jij ervaring hebt. Waar kun je als werkzoekende dan nog terecht? Het UWV stelde voor 16 beroepsgroepen een lijst op met mogelijke overstapfuncties - ook in werkvelden waar je misschien niet zo snel aan zou denken. 

 1. Hoogopgeleid personeel moet uit het buitenland worden gehaald: ‘Talent wordt hier schaarser’
  PREMIUM

  Hoogopge­leid personeel moet uit het buitenland worden gehaald: ‘Talent wordt hier schaarser’

  Nu de arbeidstekorten in Nederland groter zijn dan ooit en vacatures niet kunnen worden ingevuld, gaan steeds meer werkgevers over de grens op zoek naar personeel. In sectoren als transport en de landbouw is het al jaren gangbaar om lageropgeleide werknemers uit andere landen te halen, maar bedrijven in Life Sciences & Health, High Tech en Maritiem gaan nu ook op zoek naar hoogopgeleid talent in het buitenland.
 2. Direct na z’n vakantie werd Eddie ontslagen. ‘Gelukkig kon mijn vrouw extra uren werken’
  Baan kwijt door corona

  Direct na z’n vakantie werd Eddie ontslagen. ‘Gelukkig kon mijn vrouw extra uren werken’

  Het ene na het andere bedrijf maakt bekend mensen te moeten ontslaan. Reden: corona. Er zijn minder vluchten, minder treinreizen, minder vakanties, minder festivals, en ga zo nog maar even door. Eddie van Randeraad (51) uit Amerongen, was accountmanager bij een drukkerij. ,,Hoewel ik goed functioneerde, was ik het laatste bij het bedrijf gekomen, dus was het mijn beurt.”