Tijs van Ruth en Emma Gerritse (rechts) helpen onder anderen bewoonster Jikke Vergragt aan een regenton op het V.O.C.-Plein in Rotterdam-Delfshaven.
Volledig scherm
PREMIUM
Tijs van Ruth en Emma Gerritse (rechts) helpen onder anderen bewoonster Jikke Vergragt aan een regenton op het V.O.C.-Plein in Rotterdam-Delfshaven. © Jan Kok | Boomerang Fotografie

Ibrahim was dakloos, Emma zat alleen op kantoor. Nu installeren ze met elkaar regentonnen in Rotterdam

Hij is ex-dakloze, zij adviseur. Maar Ibrahim zocht werkt en Emma ‘iets’ dat even níet achter een bureau moet gebeuren. Nu installeren ze met enkele anderen regentonnen in Rotterdam - en er volgen er nog velen. Grappig: de dingen ruiken nog naar wijn. 

  1. Mart (19) geeft op TikTok uniek inkijkje in zijn leven als machinist

    Mart (19) geeft op TikTok uniek inkijkje in zijn leven als machinist

    Al van kinds af aan is hij verzot op treinen. Mart Hoogeveen (19) uit Heerlen maakte van zijn passie zijn beroep en werkt sinds kort als machinist bij de NS. Naast de normale werkzaamheden heeft hij een extra passie: het vastleggen van het treinleven op zijn socialmediakanalen. Op TikTok stellen kijkers vragen, die hij naar eer en geweten beantwoordt, waardoor je alles te weten komt over het werk als machinist en de trein.