Minister voor Volksgezondheid Hugo de Jonge heeft aangekondigd dat mensen op korte termijn makkelijk via een apotheek, drogist aan een zelftest voor het coronavirus kunnen komen.
Volledig scherm
Minister voor Volksgezondheid Hugo de Jonge heeft aangekondigd dat mensen op korte termijn makkelijk via een apotheek, drogist aan een zelftest voor het coronavirus kunnen komen. © Rob Engelaar

Kan mijn werkgever mij verplichten een coronasneltest te doen?

Nu de eerste coronasneltesten verkrijgbaar zijn bij supermarkten en apothekers en ook bedrijven op grote schaal goedkoop testen kunnen inkopen, roept dat vragen op bij sommige werknemers. Want wat als je nou niet staat te springen om een sneltest af te laten nemen, terwijl je werkgever dat wel van je vraagt? Arbeidsrechtadvocaat Gerard Berghuis legt uit hoe het zit.

 1. Evelien moest haar droombaan opgeven door reuma: ‘Dan sta je wel even machteloos'
  werken met een beperking

  Evelien moest haar droombaan opgeven door reuma: ‘Dan sta je wel even machteloos'

  Een groot aantal Nederlanders met een lichamelijke beperking zit werkloos thuis. Terwijl ze wel graag aan het werk zouden willen. Maar hoe vind je een baan als je slechthorend, chronisch ziek bent of in een rolstoel zit? Veel werkgevers lijken ervoor terug te deinzen. In deze serie vertellen werkenden met een arbeidsbeperking over hun ervaring op de arbeidsmarkt. Vandaag: Evelien Ruijtenberg (37).
 1. Afspraak of vergadering inplannen? Zo doe je dat slim
  Video

  Afspraak of vergade­ring inplannen? Zo doe je dat slim

  23 februari
 2. Weg met de to-do-lijst: zo ga je écht aan het werk
  Video

  Weg met de to-do-lijst: zo ga je écht aan het werk

  16 februari