Loonstrook.
Volledig scherm
Loonstrook. © ANP

‘Met minimumloon maak je in 2022 sowieso een stap’

Straks valt de eerste loonstrook van 2022 weer op de (digitale) mat. Welke veranderingen zien we ten opzichte van vorig jaar? Gaan we er onderaan de streep op vooruit of niet? Hr-dienstverlener Visma | Raet berekende het op basis van de nieuwe belastingen en cao’s van een aantal sectoren. ,,De lonen stijgen niet hard, maar elke euro is er een.”

3 reacties

 • Tinus Tongeren Van

  6 maanden geleden
  Hallo, Ik ben nu 12 jaar met pensioen.Tot op heden geen cent erbij gekregen. Wel hogere belastingen en zorgpremie en zorgkosten. Ook in 2022 gaat dat zo door. Nog enkele jaren en mijn pensioen gaat helemaal naar de zorg. Daar heb ik dan 40 jaar pensioenpremie voor betaald. Gezien de miljarden in de pensioenpotten,wordt het hoog tijd dat de pensioenen geïndexeerd worden en dan met terugwerkende kracht.
 • Vaarrat abdulasi

  6 maanden geleden
  Wat een kwats allemaal Je gaat nergens op vooruit! Zorgkosten gaan omhoog Energie notas etc.. Er word bij de burger nog meer weg gepeuzeld.
 • J van Wijck

  6 maanden geleden
  Allemaal prachtig. Ik heb ook gelezen dat in het regeerakkoord een paragraaf is opgenomen waarin de ontkoppeling van minimumloon en AOW wordt voorgenomen. Als dit gebeurt wordt een belangrijke poot onder het Nedelands Sociaal Stelsel weggezaagd. De oudere is het haasje, tja, die kunnen niet gaan staken. Maar wat als al het vrijwilligerswerk ineens stil zou komen te liggen? Oppasfuncties zouden wegvallen?