Officier van justitie Ernst Pols heeft een divers takenpakket en staat ook regelmatig de pers te woord. Hij vindt zijn baan zelf niet zo stressvol.
Volledig scherm
Officier van justitie Ernst Pols heeft een divers takenpakket en staat ook regelmatig de pers te woord. Hij vindt zijn baan zelf niet zo stressvol. © Sander Koning

Officier van justitie Ernst zit achter de grote boeven aan: ‘Ik mag er soms niet eens over praten’

Stressvolle banenWord jij ook helemaal tureluurs van alle strakke deadlines en vele meetings? Veel Nederlanders ervaren een hoge werkdruk. Maar de werknemers uit deze miniserie hebben pas écht een stressvolle baan. Vandaag: Ernst Pols (51), officier van justitie bij het Openbaar Ministerie Rotterdam.

 1. Broodjesbezorger weigert mondkapje, mag na 6,5 jaar niet meer op werk komen
  rechtbank

  Broodjesbe­zor­ger weigert mondkapje, mag na 6,5 jaar niet meer op werk komen

  Een bezorger en een banketbakkerij uit Bilthoven liggen volledig met elkaar overhoop vanwege een conflict over het dragen van een mondkapje. De medewerker werd de toegang tot het bedrijf ontzegd omdat hij weigerde de instructies op te volgen. De rechter stelt de werkgever in het gelijk en oordeelt dat de man pas weer aan het werk mag zodra hij zijn mondkapje opdoet. Ook mag de banketbakkerij de betaling van zijn loon tot die tijd opschorten.
 1. Afspraak of vergadering inplannen? Zo doe je dat slim Video

  Afspraak of vergade­ring inplannen? Zo doe je dat slim

  23 februari
 2. Weg met de to-do-lijst: zo ga je écht aan het werk Video

  Weg met de to-do-lijst: zo ga je écht aan het werk

  16 februari