PREMIUM
Puur voor het geld? Dit zijn volgens Carmen (15), Jasper (16) en Kiki (15) óók goede redenen om in de horeca te werken
Je kan het natuurlijk voor het geld doen, maar er zijn nog een paar goede redenen om in de horeca te werken. Alleen denkt niet iedereen daar meteen aan. De scholieren Kiki (15), Jasper (16) en Carmen (16) weten dat inmiddels wél. Ze zijn meteen ook de hoop van horecabazen, die heel hard op zoek zijn naar nieuw personeel.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
eigen tuin eerst
Zevenblad in de tuin? Bestrijden is een lastige klus
Zevenblad. Als dat in je tuin groeit ben je niet blij. Het woekert als een gek. Zo kom je er vanaf volgens tuingoeroe Romke van de Kaa. -
ontslagzaak
Man trekt op werkvloer broekje van vrouwelijke collega omlaag: ‘Dit vergeet zij nooit meer’
Midden op de werkvloer een kort broekje van een collega naar beneden trekken? Geen ‘onschuldige grap’, maar ernstig grensoverschrijdend gedrag, zo oordeelt de rechter in een spraakmakende ontslagzaak. Het contract van een medewerker van de Limburgse autoproducent VDL Nedcar blijkt na onderzoek terecht ontbonden. -
Fit worden, sociaal zijn, reizen maken én uitstekend werk doen: moeten we niet te veel van onszelf?
Psycholoog Thijs Launspach is psycholoog, stressexpert en auteur van het boek Fokking druk. Hij verwondert zich over het moderne werken en geeft elke week tips voor meer geluk en minder stress op je werk. Vandaag: is ‘alles’ niet een beetje veel? -
PREMIUMEnergierekening
Laura: ‘We willen tot ons pensioen hier wonen, dus maandlasten zo laag mogelijk krijgen’
Hoeveel geld besteed jij aan energie in huis? Hoe probeer je de kosten omlaag te brengen? Deze vragen stellen we elke week aan een Nederlander. Vandaag: Laura Baas (32) uit Siddeburen in Groningen. -
Koken & eten
Restaurant werkt nauw samen met supermarkt: overrijpe banaan gaat in de bananencake
Utrecht is sinds deze week een bijzonder restaurant rijker. Het restjesrestaurant, gevestigd boven een supermarkt van AH, bereidt maaltijden, soepen en dranken, die zijn samengesteld uit overgebleven producten uit de winkel.
-
PREMIUMColumn
Trudy (63) is haar kantoorbaan zat, tóch stapt ze niet over naar iets wat haar gelukkig maakt
Veel mensen zijn bereid om voor arbeidsvoorwaarden en mooie woorden hun dromen, ambities én gezondheid in te ruilen. Anne-Marije Buckens (34) heeft ruim tien jaar een bedrijf waarmee ze 50-plussers aan werk helpt, en deze week ziet ze deze worsteling bij Trudy (63). -
-
-
PREMIUM
‘Een jonge vader overleed, zijn echtgenote moest kiezen welk kind afscheid kon nemen’
Patiënten leken soms paria’s. Verpleegafdelingen gingen hermetisch op slot. Ouderen stierven alleen en in eenzaamheid. De eerste maanden van 2020, waarin ons land door corona werd overspoeld, hebben traumatische sporen nagelaten. Zo dus nooit meer, is de conclusie van het boekje ‘Achter een masker van verdriet’. Maar hoe dan wel?Rotterdam -
‘Bah, lust ik niet!’: deze strategie moedigt kieskeurig etertje aan tot proeven
Aan menig keukentafel is het iedere avond een strijd: ouders hebben hun uiterste best gedaan een gezonde maaltijd met groente te bereiden, maar kindlief weigert ook maar een hapje te proeven. Hoe zorg je dat je kind later meer lust dan patat en pannenkoeken? Onderzoekers van Maastricht University bestuderen het en kwamen onlangs tot een interessante ontdekking.