Restauranteigenaar Reggie werkt nu zelf 60 uur per week in de bediening: ‘Geen personeel te vinden’
VIDEOHorecabaas Reggie Ginus uit Gorinchem jongleert noodgedwongen zelf weer met een dienblad in zijn handen. Juist nu gasten weer welkom zijn op het terras en ook het weer meewerkt, is er geen personeel te vinden.
Het is druk op de Grote Markt in Gorinchem. Personeel rent af en aan om de toegestroomde gasten op deze warme dagen te voorzien van een koel drankje en een lekker hapje erbij. De drukte is ongetwijfeld welkom, nadat de horeca zo lang de deuren moest sluiten om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Toch zijn de zorgen in de horeca groot.
Tijdens de lockdowns vonden veel personeelsleden ander werk: in de zorg of bijvoorbeeld in één van de teststraten of op een corona-priklocatie. Nu de terrassen open zijn, blijven de medewerkers weg. Nieuw personeel is maar lastig te vinden, want alle restaurants ‘vissen in dezelfde vijver’. En dat het aantal besmettingen en quarantaines, met name onder jongeren, weer oploopt, helpt ook niet mee.
Bekijk hier hoe Reggie de benen onder zijn lijf uitloopt in de bediening. De tekst gaat onder de video verder.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Vergrijzing leidt tot personeelstekort, hoe trek je jonge werknemers aan?
Nederland vergrijst. Dat zorgt voor personele problemen bij veel bedrijven. Jongeren die de arbeidsmarkt betreden kunnen een oplossing bieden, maar hoe trek je die aan?Alphen aan den Rijn -
‘Je hoofd als opslaghok proberen te gebruiken is een recept voor chaos en stress’
Psycholoog Thijs Launspach is psycholoog en stressexpert en auteur van het boek Fokking druk. Hij verwondert zich over het moderne werken en geeft elke week tips voor meer geluk en minder stress op je werk. Vandaag: mentale opslagcapaciteit -
PREMIUMaan het werk
Ontslag is iets om wakker van te liggen, ook voor werkgevers
De manier waarop een bedrijf medewerkers ontslaat zegt een hoop. Anne-Marije Buckens (34) heeft ruim tien jaar een bedrijf waarmee ze 50-plussers aan werk helpt. Deze week staat ze Janine bij, die zich volgens haar werkgever eens moet ‘gaan oriënteren op haar drijfveren voor de toekomst’. -
PREMIUM
Door deze veelgemaakte fouten slijt je auto bovenmatig snel
Tijdens de autorijlessen wordt ons vooral geleerd hoe je schadevrij door het verkeer komt, maar niet of nauwelijks hoe je moet rijden om slijtage aan je auto te voorkomen. Als je deze slechte gewoontes afleert, gaat je auto langer mee. -
Is zout nou wel of niet slecht voor je bloeddruk?
Over de hoeveelheid keukenzout die we gebruiken, is veel te doen. Toch heeft zout ook belangrijke functies, zegt voedingsdeskundige Karine Hoenderdos. In deze rubriek beantwoordt ons panel aan deskundigen elke week een lezersvraag over voeding, gezondheid of relaties.
-
PREMIUM
‘Leukemie is vaak domme pech, zelfs mensen die supergezond leven kunnen het krijgen’
De termen leukemie, bloedkanker en beenmergkanker worden vaak over één kam geschoren. Maar het gaat hier dus niet over één en dezelfde vorm van kanker. Sébastien Anguille, hoogleraar hematologie aan de Universiteit Antwerpen (UA) en hoofd hematologie van het UZ Antwerpen (UZA), geeft duiding. Hoe kan je herkennen of je leukemie hebt? En wat zijn de overlevingskansen? -
-
-
PREMIUM
Kristel (36) is zakenvrouw van het jaar: ‘Klant die ik koffie bracht nam aan dat ik de secretaresse was’
Kristel Groenenboom (36) werd al op haar 23ste directeur van haar vaders containerbedrijf. Nog altijd ziet ze dat vrouwen in technische beroepen in de minderheid zijn, zeker in een topfunctie. Dit zijn de lessen die zij heeft geleerd.Oosterhout -
Met video1
UWV ziet dé oplossing voor vergrijzing en personeelstekort: ‘Houd pensionado aan boord’
Werkgevers moeten het ouderen makkelijker maken om na het pensioen door te werken. Dat vindt het UWV. Dat kan bijvoorbeeld door een standaard ‘exit-gesprek’ twee jaar à drie jaar vóór het pensioen waarin de optie ‘doorwerken’ nadrukkelijk aan de orde komt.