Reyer Zwanenburg (12) is officieel ondernemer en verhuurt laserguns
Volledig scherm
PREMIUM
Reyer Zwanenburg (12) is officieel ondernemer en verhuurt laserguns © Jolien Zwanenburg

Reyer is pas 12 jaar, maar nu al eigen baas: ‘In een maand kan ik 500 euro verdienen’

Meer dan ooit schrijven tieners zich in bij de Kamer van Koophandel om zelfstandig aan de slag te gaan als websitebouwer, webshopeigenaar of in een andere branche. De 12-jarige Reyer Zwanenburg uit Haastrecht schreef zich onlangs in als franchise-lasergameverhuurder voor Gouda en omgeving. ,,In een drukke maand kan ik zo’n 500 euro verdienen.’’ 

 1. Jonge ondernemers over hun bedrijf: ‘Je hoeft niet tien jaar te wachten op een goed idee’

  Jonge onderne­mers over hun bedrijf: ‘Je hoeft niet tien jaar te wachten op een goed idee’

  Jong je eigen bedrijf beginnen brengt zo zijn eigen uitdagingen met zich mee. Dat hebben Yara Verschuren (22) en Jos Bos (25) het afgelopen jaar wel geleerd. Bos bracht met zijn bedrijf Jobi afgelopen december een bijzondere satésaus op de markt. Verschuren studeert dit jaar af met haar eigen bedrijf FA*K! First Aid Allergy Kit, een platform waarmee ze met tips en producten mensen helpt hun allergieën onder controle te krijgen.
 2. Carrièreswitch door corona: ‘Misschien wel engste stap die ik ooit heb genomen’
  PREMIUM

  Carrières­witch door corona: ‘Misschien wel engste stap die ik ooit heb genomen’

  Verplicht thuiswerken, weinig sociaal contact en verder niet zoveel te doen: de coronacrisis bracht veel werkenden meer gelegenheid dan ooit om eens echt stil te staan bij hun toekomst op de arbeidsmarkt. Is dit het carrièrepad waar ik de rest van mijn leven op wil blijven, vroegen ook Tanja Veldhuizen, Hidde Groen en Agnes Hensen zich af. Zij vonden in coronatijd inspiratie om het roer volledig om te gooien.