Topman Iglo: 'Een opleiding volgen naast je baan laat zien dat je ambitieus bent'
Wie beter dan de baas weet hoe het werkt op de werkvloer. Hoe je opvalt, wanneer je om meer loon vraagt en wat helpt om verder te komen. Zij geven hún beste tips. Vandaag: Niels Bontje, general manager Iglo Nederland.
,,Ik heb altijd geïnvesteerd in mezelf, ook al was dat soms pittig. Ik had al een baan toen het Erasmus Food Management Institute (EFMI) werd opgericht aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Na flink aandringen mocht ik die opleiding volgen naast mijn baan. Het kostte veel tijd, maar het gaf me energie en ik bouwde aan mijn netwerk want ik studeerde met mensen die bij AH, Jumbo en C1000 werkten. Toen ik later franchisemanager bij Pepsico was, volgde ik de marketingstudie NIMA C naast mijn baan. Zoiets helpt je echt verder. Je laat zien dat je ambitieus bent en in jezelf wil investeren, dat wordt gewaardeerd door je leidinggevende.
Bijleren
Durf een zijstap te nemen en buiten je comfortzone te gaan, dat raad ik mensen die hogerop willen komen binnen het bedrijf altijd aan. Het gaat erom dat je jezelf in de breedte ontwikkelt. Als leidinggevende moest ik ook bijleren. Ik kwam erachter dat je mensen ruimte, tijd en vertrouwen moet geven. Een manager die je telkens loopt te controleren, daar wordt geen mens gelukkig van.
Een manager die je telkens loopt te controleren, daar wordt geen mens gelukkig van.
In mijn carrière heb ik vaak gekozen voor mijn gezin. Er wordt soms gedacht dat je moet kiezen. Dat heb ik nooit zo ervaren. Ik ben bij Pepsico terecht gekomen omdat we als gezin in Den Haag wilden wonen. Toen ik later de ambitie had om een leidinggevende functie te bekleden was die net al ingevuld bij Pepsico. Toen kon ik bij Nutricia aan de slag en later bij Iglo. Ik heb voor Pepsico ook nog in Londen gewerkt, maar we hebben als gezin nooit hoeven te verhuizen uit Den Haag.
Mooie aanbiedingen
Je moet oog voor jezelf en je team hebben
Er kwamen mooie aanbiedingen om in het buitenland te gaan werken. Maar ik wilde mijn kinderen niet van school halen. Achteraf zie ik dat het niet altijd de beste mensen waren die met hun gezin de wereld over gingen, wel de mensen die er alles voor opzij wilden zetten. En dat blijken niet altijd de beste managers. Je moet namelijk oog voor jezelf en je team hebben.
Er wordt keihard gewerkt bij Iglo, maar we maken ook tijd voor leuke dingen. Je brengt veel tijd met elkaar door op het werk, dan kun je maar beter zorgen dat het ook leuk is. Dat heeft als voordeel dat het de onderlinge communicatie ook bevordert. Als iemand kritiek heeft, weet je dat diegene het beste met je voor heeft.''
Lees de beste artikelen op het gebied van werk en carrière via onze wekelijkse nieuwsbrief!
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
WhatsApp wil laten verbergen of je online bent
Een nieuwe functie in WhatsApp moet het mogelijk maken je online status te verbergen, zodat vrienden niet kunnen zien of je de app open hebt staan. -
Dit is wat bruidsparen dit jaar gemiddeld uitgeven aan hun huwelijk
Gemiddeld geven bruidsparen dit jaar ruim 16.000 euro uit aan hun huwelijk. Dat is 2000 euro meer dan voor corona. We hebben weer zin in een feestje, maar: trouwen is ook duurder geworden. Leveranciers worden steeds vaker gedwongen de gestegen kosten door te berekenen. -
PREMIUMpersoneelstekort
Wanhopige werkgevers trekken álles uit de kast, maar helpen die lokkertjes?
Een flinke startbonus, kans op een minuut gratis winkelen of een e-bike: bedrijven zetten steeds meer lokkertjes in om tóch aan personeel te komen. Maar helpen zulke trekkers wel? -
Waarom zoenen gezond is: ‘Bij een zoen gaan 1 miljard bacteriën van de ene naar de andere mond’
Vandaag is het Wereld Kusdag. Gezondheidsjournalist Tijn Elferink schreef het boek Kusje erop, de waarheid achter 70 gezondheidsmythes. Wat is er waar van: ‘zoen in het rond, dan word je gezond?’ -
Tip van de Baas
Topman LinkedIn: 'Het gaat er niet om wat je weet, maar wie jou kent'
Wie beter dan de baas weet hoe het werkt op de werkvloer. Hoe je opvalt, wanneer je om meer loon vraagt en wat helpt om verder te komen. Zij geven hún beste tips. Vandaag: Marcel Molenaar, country manager LinkedIn Benelux.
-
Dit zijn de vier grootste misvattingen over onderhandelen
Je salaris, de inhoud van je takenpakket, de prijs van je nieuwe auto of welke maaltijd er vanavond op tafel moet komen: zowel op het werk als privé moeten we onderhandelen. Onderhandelexpert Maarten van Rossum was diplomaat en raadadviseur van de minister-president. Nu helpt hij bedrijven en particulieren om meer uit onderhandelsituaties te halen. Dit zijn volgens hem de grootste misvattingen over onderhandelen. -
Tip van de Baas
Baas Verkade: 'Blijf niet lijdzaam in een baan hangen die je ongelukkig maakt'
Wie beter dan de baas weet hoe het werkt op de werkvloer. Hoe je opvalt, wanneer je om meer loon vraagt en wat helpt om verder te komen. Zij geven hún beste tips. Vandaag: Koen Regout, managing director van Koninklijke Verkade. -
Tip van de Baas
Topman Iglo: 'Het is de kunst om op te vallen en te laten zien wat je in huis hebt'
Wie beter dan de baas weet hoe het werkt op de werkvloer. Hoe je opvalt, wanneer je om meer loon vraagt en wat helpt om verder te komen. Zij geven hún beste tips. Vandaag: Niels Bontje, general manager Iglo Nederland.