Onbeperkt vakantie, dat zouden meer bedrijven moeten instellen, vindt organisatiepsycholoog Lennard Toma.
Volledig scherm
Onbeperkt vakantie, dat zouden meer bedrijven moeten instellen, vindt organisatiepsycholoog Lennard Toma. © Getty Images

Waarom ieder bedrijf onbeperkt vakantiedagen zou moeten geven

Zo optimaal mogelijk werken, dat is het streven van organisatiepsycholoog Lennard Toma. Altijd is hij op zoek naar manieren om zelforganisatie en werkgeluk te verbeteren. Wekelijks deelt hij hier zijn beste tips. Vandaag: een pleidooi voor onbeperkt vakantie.

2 reacties

 • Mariette Hermkens

  2 weken geleden
  Ik heb geen verplichte vakantie dagen... werk parttime in de schoonmaak, voor elke 10 gewerkte uren 1 uur verlof. Dus is het afhankelijk hoeveel je werkt, hoeveel je vrij kan nemen op je reguliere werkdagen. En dit moet je dus zelf ook in de gaten houden. Dit buiten de NL vrije dagen.
 • J van Wijck

  2 weken geleden
  Zit wat in, de rotte appels sorteren zichzelf wel uit. Werkt m.i. alleen al je met targets werkt.
 1. Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Wanneer haar dochter in de auto naar de Ikea in tranen uitbarst, weet Astrid dat het menens is. ,,Mam, je hebt een hele kale plek!” Een paar dagen later krijgt ze de diagnose Alopecia Areata. Een auto-immuunziekte waar je haar van uitvalt. Na een jaar van radiostilte over de diagnose, spreekt Astrid zich voor het eerst uit op Twitter. ,,Als je een kaal iemand ziet, denk je al snel aan kanker. Dat is zeker niet altijd zo.”