Organisatie-experts Mariken Kooi en Raymond de Looze: ,,Wat mensen echt belangrijk vinden, is zinvol werk, gewaardeerd worden en contact met collega’s."
Volledig scherm
PREMIUM
Organisatie-experts Mariken Kooi en Raymond de Looze: ,,Wat mensen echt belangrijk vinden, is zinvol werk, gewaardeerd worden en contact met collega’s." © Privéfoto

Werknemers willen vooral graag gewaardeerd worden, nog liever dan een loonsverhoging

Het was gisteren voor werknemers blijkbaar de beroerdste dag van het jaar, Blue Monday.  Werkgevers moeten er voor hun personeel vandaag vooral een positieve werkdag van maken, vinden de organisatie-experts Raymond de Looze en Mariken Kooi, en bedachten Yellow Tuesday. ,,Persoonlijke aandacht is nog belangrijker", zegt De Looze.

  1. Schoolopdracht van docent maatschappijleer gaat viral: ‘Tienduizend likes en trotse leerlingen’

    Schoolop­dracht van docent maatschap­pij­leer gaat viral: ‘Tiendui­zend likes en trotse leerlingen’

    Leerlingen van 3-vmbo weten te boeien met maatschappijleer: docent Bart Derksen (32) heeft er zo z’n trucjes voor. Met een van zijn zelfverzonnen opdrachten gaat de leraar viral op LinkedIn. Zijn idee om zijn studenten een brief aan een politicus te laten schrijven over een probleem in de maatschappij, krijgt tienduizend likes op het platform. ,,Als ik de brieven echt opstuur, zijn mijn leerlingen verbaasd. Maar dan krijgen ze reactie en zijn ze zó trots.”