De Chinese marsrover Zhurong naast het landingsplatform met de Chinse vlag op.
Volledig scherm
De Chinese marsrover Zhurong naast het landingsplatform met de Chinse vlag op. © EPA

Chinese Marsrover deelt nieuwe foto’s vanaf rode planeet, inclusief een selfie

De Chinese Marsrover Zhurong heeft nieuwe foto’s doorgestuurd vanaf Mars. Op één van de foto’s is de rover in zijn geheel te zien, naast het landingsplatform. Op andere foto’s zien we het Marsoppervlak en sporen van de landing.

 1. Bart Wernaart buigt zich over ethische dilemma's, zoals overleden personen in filmpjes iets laten doen wat ze nooit gedaan hebben
  PREMIUM

  Bart Wernaart buigt zich over ethische dilemma's, zoals overleden personen in filmpjes iets laten doen wat ze nooit gedaan hebben

  EINDHOVEN - Een zelfrijdende auto moet een keuze maken om zijn inzittenden te beschermen. Rechtdoor kan niet. Als hij linksaf gaat, rijdt hij Nick aan. Rijdt hij naar rechts, dan rijdt hij Simon aan. Wat moet hij doen? ,,Dat noemen we nou een ethisch dilemma”, zegt Bart Wernaart (38) uit Valkenswaard, sinds kort lector moral design strategy bij Fontys.
 2. Wetenschapper bouwde deel Hindenburg na en ontrafelt het mysterie van de ramp met de zeppelin
  PREMIUM

  Wetenschap­per bouwde deel Hindenburg na en ontrafelt het mysterie van de ramp met de zeppelin

  De ramp met de zeppelin Hindenburg, 84 jaar geleden, is een van de meest iconische tragedies van de vorige eeuw. Hoe kon het enorme luchtschip in een halve minuut bijna volledig verbranden en 36 mensen de dood in jagen? Wetenschappers komen in een documentaire met nieuw bewijs om het mysterie te ontrafelen. Een van hen bouwde de zeppelin deels na. Ook zijn unieke amateurbeelden opgedoken.