Volledig scherm
Pascal Ackermann. © BELGA

Ackermann dankt ‘luxeknecht’ Sagan bij winst in Gooikse Pijl

Pascal Ackermann had vandaag in de wielerkoers Gooikse Pijl de luxe van een drievoudig wereldkampioen als luxeknecht. De Slowaak Peter Sagan leidde de Duitser naar winst, een week voordat Ackermann in Yorkshire met de Duitse ploeg op jacht gaat naar de wereldtitel.

Sagan, zijn ploeggenoot bij Bora-hansgrohe, zei Ackermann in de laatste kilometers te volgen. ,,Ik moest zijn wiel houden. Die man zwemt door de groep en ik zat er netjes achter. In de slotmeters kon ik mooi achter zijn rug vandaan komen”, keek Ackermann terug op de sprint die hem zijn elfde zege van het seizoen opleverde. ,,Het geeft me een goed gevoel dat een dergelijke kampioen zo voor mij wil werken. Nu wil ik nog graag schitteren op het WK, maar wie wil dat niet?”

Ackermann hield de Italiaan Alberto Dainese, die volgend jaar voor Sunweb rijdt, en de Belg Timothy Dupont achter zich. De Nederlander Arvid de Kleijn werd vijfde.

  1. Teamsprinters Lavreysen, Van den Berg en Hoogland prolongeren overtuigend Europese titel
    Toptijd in Apeldoorn

    Teamsprin­ters Lavreysen, Van den Berg en Hoogland prolonge­ren overtui­gend Europese titel

    De Nederlandse teamsprinters hebben bij de EK baanwielrennen in Apeldoorn het goud veroverd. Harrie Lavreysen uit Luyksgestel, Roy van den Berg en Jeffrey Hoogland waren in de finale te sterk voor het team van Groot-Brittannië: 42,151 tegen 42,822. Nederland pakte vorig jaar in Glasgow ook al de Europese titel, zoals het in 2018 en 2019 eveneens wereldkampioen werd. Frankrijk pakte ten koste van Duitsland het brons.