Aranburu wint nu wél rit in Ronde van Burgos

videoAlex Aranburu heeft de vierde etappe in de Ronde van Burgos gewonnen. De 23-jarige coureur van Caja Rural bleek deze keer in de finish bergop over de sterkste benen te beschikken. In de eerste etappe, met eveneens een oplopende finish, moest hij nog voorrang verlenen aan de Italiaan Giacomo Nizzolo.

Na 174 kilometer tussen Atapuerca en Ciudad Romana de Clunia eindigde de Wit-Rus Alexandr Riaboesjenko als tweede in dezelfde tijd als Aranburu. De Portugees Rui Costa kwam als derde over de finish. De Colombiaan Iván Ramiro Sosa bleef leider in het algemeen klassement, met een marge van 17 seconden op nummer twee Óscar Rodríguez uit Spanje.

De Ronde van Burgos eindigt zaterdag met een bergetappe richting Lagunas de Neila (buitencategorie). Sosa won vorig jaar de Spaanse etappekoers.

Volledig scherm
Alex Aranburu op archiefbeeld. © photo: Cor Vos
  1. Van Vleuten wil nu regenboogtrui die ze ‘het hele jaar kan showen’
    WK in Yorkshire

    Van Vleuten wil nu regenboog­trui die ze ‘het hele jaar kan showen’

    Na ruim twee weken van relatieve rust verdedigt Annemiek van Vleuten dinsdag in Yorkshire bij de WK wielrennen haar wereldtitel op de individuele tijdrit. Het is haar eerste hoofddoel, maar voor de Wageningse wacht vier dagen later in de wegrace een misschien nog wel grotere uitdaging. Dan is de prijs een regenboogtrui die je het hele jaar kunt showen. ,,Ik ga voor allebei, maar als ik moet kiezen dan is het toch die laatste.”