Volledig scherm
© AFP

ASO-baas Prudhomme verwacht afgelasting Parijs-Roubaix

De kans dat Parijs-Roubaix dit jaar op zondag 12 april doorgaat, is klein. Dat beseft ook ASO-baas Christian Prudhomme. ,,Alle sporten worden geannuleerd. Ik denk dat er in de maand april weinig zal veranderen.”

Prudhomme wilde het eergisteren nog niet hebben over de Helleklassieker. ,,Op dit moment concentreren we ons op Parijs-Nice. Als er voorschriften komen voor Parijs-Roubaix, zullen we die volgen”, klonk het bij de Fransman van organisator ASO.

Vandaag ging Prudhomme bij radiozender RMC wél dieper in op een vraag over Roubaix. ,,Ik denk dat er in april dezelfde beslissingen zullen worden genomen. Dat is volkomen logisch. Alles wordt geannuleerd. En wielrennen is niet anders dan de rest...”

Pessimisme over Parijs-Roubaix, maar de Tour de France lijkt niet meteen in gevaar. ,,Het is nog meer dan honderd dagen tot de Grand Départ”, benadrukte Prudhomme. ,,Wanneer de activiteiten hernomen worden, zal de honger (naar de koers, red.) immens zijn. Groter dan voorheen.”

  1. Van der Poel hoopt dit jaar nog Tour te kunnen rijden: ‘Sta ik zeker voor open’

    Van der Poel hoopt dit jaar nog Tour te kunnen rijden: ‘Sta ik zeker voor open’

    Mathieu van der Poel mikte voor zijn debuut in een grote wielerronde op het jaar 2021. Door het uitstel van onder meer de Olympische Spelen van Tokio 2020 vanwege de mondiale uitbraak van het coronavirus kijkt de Nederlandse coureur inmiddels anders tegen zijn planning aan. Deelname aan de Tour de France is dit jaar ineens een optie, mits het jaarlijkse wielerspektakel komende zomer toch doorgang kan vinden en zijn ploeg Alpecin-Fenix een wildcard kan bemachtigen.