Volledig scherm
Chloe Hosking (midden) is momenteel actief in Nederland en won dinsdagavond in Hapert. © BSR Agency

'Aussie' sprint als Cipollini in Hapert

Tegen de Australische Chloe Hosking was dinsdagavond in Hapert geen kruid gewassen. De 28-jarige wielrenster rijdt voor het Alé Cipollini-team van sprinticoon Mario Cipollini en liet even zien waarom.

Met een machtige spurt greep ze niet alleen de zogeheten superpremie bij de bel voor de laatste ronde, maar drie kilometer verder vloerde ze ook haar vier concurrentes voor de eindzege.

Samen met Evy Kuijpers (Lierop), Nina Kessler, Eva Buurman en de Oostenrijkse Hannah Gruber-Stadler was de 'Aussie' vrijwel meteen weg. Het peloton werd op minuten gereden en moest zelfs voortijdig afsprinten. Daarbij deed Monique van de Ree, leidster in het Belisol-Kempenklassement goede zaken door als zesde te eindigen. Haar belangrijkste concurrente Lorena Wiebes stuurde haar kat naar Hapert, zodat Van de Ree vrij spel had. ,,Mijn zadel zat los en daardoor moest ik van fiets wisselen", vertelde ze na afloop. ,,Maar ik heb er toch nog het maximale uitgehaald." Hosking was door de kenners al getipt als belangrijkste favoriete voor de zege. Ze overbrugt deze periode in Nederland, omdat in haar thuisland momenteel het wielrennen op een laag pitje staat. ,,Ik heb nu twee keer in vier dagen gewonnen. Misschien blijf ik nog wat langer dan ik heb gepland", grapte ze.

Uitslag: 1. Chloe Hosking 2. Eva Buurman 3. Nina Kessler 4. Evy Kuijpers 5. Hannah Gruber-Stadler

Stand Kempenklassement: 1. Monique van de Ree, 186 punten, 2. Lorena Wiebes, 129 punten, 3. Hanneke de Goeje, 116 punten, 4. Maud Kaptheijns, 109 punten, 5. Evy Kuijpers, 106 punten