Anna van Wersch in het blauw op archieffoto. Zij wint het Belisol Eindhoven-Kempenklassement dit seizoen.
Volledig scherm
Anna van Wersch in het blauw op archieffoto. Zij wint het Belisol Eindhoven-Kempenklassement dit seizoen. © Frank Laracker / DCI Media

Australische zege in ronde van Steensel, Van Wersch en Hoogendoorn zeker van eerste plek in Kempenklassement

De ronde van Steensel mondde maandagavond uit in een Australische zege. Daniel Luke wist op het klassieke klinkerparcours als eerste te finishen en liet Huub Arts uit Wintelre en de grote favoriet Coen Vermeltfoort achter zich, die de spurt van het achtervolgende peloton wist te winnen. Vermeltfoort maakt daarmee nog kans op de tweede plek in de strijd om het Belisol Eindhoven-Kempenklassement, dat definitief wordt gewonnen door Roy Hoogendoorn uit Boskoop. 

  1. Mathieu van der Poel na bizarre hotelnacht voor de rechter: pubers hielden titelkandidaat uit slaap
    UPDATE

    Mathieu van der Poel na bizarre hotelnacht voor de rechter: pubers hielden titelkandi­daat uit slaap

    Mathieu van der Poel, een van de grote favorieten voor het goud in de WK-wegwedstrijd vandaag, gaf afgelopen nacht na 30 kilometer op. De kopman van de Nederlandse ploeg kende een bizarre aanloop naar de 266 kilometer lange koers in het Australische Wollongong. Hij werd de avond voor de wedstrijd na een incident in het hotel met luidruchtige kinderen gearresteerd en bracht de nacht door op het politiebureau. Van der Poel moet dinsdag voor een plaatselijke rechtbank verschijnen.