Romain Bardet won vorig jaar de bolletjestrui in de Tour de France.
Volledig scherm
Romain Bardet won vorig jaar de bolletjestrui in de Tour de France. © EPA

Bardet stelt Fransen teleur en laat Tour voor het eerst schieten

Drie nieuwe doelenRomain Bardet doet komend jaar niet mee aan de Tour de France. Dat heeft zijn team AG2R La Mondiale laten weten. De 29-jarige Fransman wil zijn horizon gaan verbreden. 

Bardet deed sinds 2013 elk jaar mee aan de grote wielerronde in zijn thuisland. Hij debuteerde destijds met een vijftiende plek, waarna hij achtereenvolgens zesde, negende, tweede, derde, zesde en vijftiende werd in het eindklassement. Vorig jaar won Bardet de bergtrui en hij won in 2015, 2016 en 2017 een etappe. In 2020 ontbreekt hij dus voor het eerst sinds zijn debuut in de Tour. 

Bardet deed pas één keer mee aan een van de andere twee grote rondes. In 2017 werd hij zeventiende in de Vuelta. Aan de Giro d’Italia deed hij nooit mee, maar daar gaat volgend jaar verandering in komen. ,,Ik heb er nooit een geheim van gemaakt dat ik ooit in mijn beste vorm wil deelnemen aan de Giro. Het moment is nu aangebroken om me open te stellen voor een nieuwe horizon en ik kijk ernaar uit om me te focussen op drie nieuwe en grote doelen.”

De Franse wielrenner verwijst daarmee naar de Giro d’Italia, de Olympische Spelen in Tokio en het wereldkampioenschap wielrennen in Zwitserland. ,,Het is niet makkelijk om de Tour op te geven. Het is een ronde die mee veel heeft gegeven en waar ik enorm van ben gaan houden, maar ik wil een nieuw hoofdstuk schrijven om een jaar later sterker dan ooit terug te keren.”