Volledig scherm
Eli Iserbyt komt juichend over de streep in Bern. © BELGA

Belgische veldrijder Iserbyt wint ook wereldbeker Bern

Veldrijder Eli Iserbyt blijft heersen in de wereldbeker. De 21-jarige Belg won de veldrit in Bern na een lange solo voor zijn landgenoten Toon Aerts en Michael Vanthourenhout.

Iserbyt was al de snelste bij de wereldbekerwedstrijden in Iowa City en Waterloo en vergrootte met zijn derde zege zijn leidende positie in het klassement. De Belg heeft na drie wedstrijden nu 240 punten, 30 meer dan Aerts. Vanthourenhout staat derde met 178 punten.

Vanthourenhout probeerde in de slotfase naar zijn ploeggenoot bij de ploeg Pauwels Sauzen-Bingoal te rijden en kwam tot op zeven seconden van Iserbyt. Hij moest die inspanning echter bekopen en zag Aerts en Quinten Hermans terugkeren. In de slotronde liet Aerts met een versnelling zijn twee concurrenten achter en kwam als tweede over de streep.

Corné van Kessel eindigde in Bern als vijfde. Land- en ploeggenoot Lars van der Haar finishte als zesde. Joris Nieuwenhuis werd negende.

Mathieu van der Poel en Wout van Aert stonden in Bern niet aan de start. Van der Poel heeft via zijn teammanager laten weten op 3 november in Ruddervoorde zijn rentree in het veld te maken. Van Aert hoopt deze winter nog te crossen, maar is nog herstellende van de zware valpartij in de Tour de France van dit jaar.