Volledig scherm
Mark Cavendish en Marcel Kittel. © BELGA

Cavendish brengt ode aan vermoeide concurrent Kittel

Mark Cavendish heeft op Twitter mooie woorden over voor Marcel Kittel, het Duitse sprintkanon dat gisteren aankondigde voorlopig niet meer op de fiets te stappen. 

,,Voor heel veel jaar voelde ik me onverslaanbaar", begint Cavendish zijn steunbetuiging richting zijn collega én jarenlange concurrent in de massasprints. ,,Één rijder kwam en veranderde dat. Een rots van pure spierkracht en blond haar. Die rijder is Marcel Kittel. Hij leek op de wielrennende versie van Rocky. Hij was de eerste bij wie ik uit moest vinden hoe hem te verslaan.”

,,Marcel", vervolgt Cavendish. ,,Ik wil je bedanken voor de rivaliteit die niet alleen mijn niveau heeft opgekrikt, maar vooral de wielerfans veel plezier heeft gebracht. Als tegenstanders concurreren we elkaar tot op het randje, maar als mens wensen we elkaar het beste. Vanuit mijn hart: ik wens je al het beste voor het volgende hoofdstuk in je leven.”

Oververmoeid

Kittel liet gisteren zijn contract bij Katoesja-Alpecin ontbinden. ,,De laatste twee maanden heb ik het gevoel oververmoeid te zijn. Ik ben op dit moment niet in staat om te trainen en racen op het hoogste niveau. Ik heb daarom besloten om een pauze te nemen. Ik neem de tijd om na te denken over mijn doelen en plannen voor de toekomst. Mijn ervaring is dat verandering leidt tot nieuwe kansen. Ondanks alle onzekerheden heb ik er vertrouwen in dat ik uiteindelijk een nieuwe kans en uitdaging ga vinden. Ik ben heel benieuwd wat er op mijn pad komt. Ik wil in de toekomst graag weer koersen en ik moet nu een plan uitwerken om dat doel te bereiken. Ik sta voor de grootste uitdaging uit mijn carrière.’’

Volledig scherm
Marcel Kittel en Cavendish. © photo: Cor Vos