Volledig scherm
Coen Vermeltfoort als eerste over de meet. © Theo Sambeek

Coen Vermeltfoort slaat fraaie dubbelslag in Steensel

De winnaar van het Belisol Eindhoven Kempenklassement heet Coen Vermeltfoort. De oud-prof uit Vlijmen bleef in de ronde van Steensel onbereikbaar voor de rest. Daarnaast pakte hij in De Kempen ook de dagwinst mee.

De 24e editie van het Kempenklassement bleef dit jaar tot het laatste criterium de Wielerronde van Steensel ongemeen spannend. Het bleef acht criteriums lang onduidelijk wie er met de hoofdprijs van 1000 euro ging strijken.

Uiteindelijk bleek Vermeltfoort na “Steensel”de sterkste te zijn. De Brabander verkeert momenteel in de vorm van zijn leven. De opzwepende muziek van de Steenselse jeugd in de Frans van Nuenenstraat net voor de finish gaf net het extra zetje wat de coureur nodig had om over zijn zware inspanningen van afgelopen zondag heen te komen.

Vermeltfoort won afgelopen weekend de zware klassieker De Slag om Norg dat deels over onverharde wegen loopt. Hij liet in het Drentse land gerenommeerde ploegen als Roompot en Corendon achter zich. ,,Ik voelde het bij de start al stevig in de benen”, verklaarde de winnaar na afloop opvallend monter. ,,Vandaag had ik geluk dat ik met Sieben Wouters en Raymond Kreder meteen weg kon springen. Volgens mij viel het achter ons vrij snel stil, waardoor we een veilige voorsprong konden opbouwen. We zijn vervolgens de gehele koers niet meer in de problemen geweest.” In de sprint liet de 31-jarige renner van Alecto zijn medevluchter Kreder kansloos.

Zijn wielertoekomst zag er aanvankelijk somber uit omdat de hoofdsponsor het voor gezien houdt. Twee weken geleden was er nog veel onduidelijk en dreigde hij met wielrennen te stoppen. ,,Na de winst van zondag ziet de wereld er voor mij opeens anders uit”, glimlachte de renner desgevraagd. ,,Ik ga hoogstwaarschijnlijk door met de wedstrijdsport. Ik kan alleen nog niet zeggen bij welke ploeg dat zal zijn.”

Overheersing

Het internationale vrouwenteam van Sunweb overheerste op de klinkers van de smalle Steenselse straten. Tijdens de aanvangsfase ontsnapten de Duitse Franziska Koch en Susanne Andersen (Noorwegen) uit het toen al uitgedunde peloton. De voorsprong van het tweetal liep gestaag op tot een maximum van 1.10 minuut. Andersen, twee weken geleden ook al winnares in Duizel, kwam als eerste over de meet. De jury haalde haar uiteindelijk uit de rangschikking vanwege een onreglementaire bandenwissel, waardoor Koch alsnog met de bloemen van de winnaar naar huis mocht. De beslissing in het Kempenklassement bij de vrouwen valt 31 augustus tijdens de Ronde van De Weebosch.

38e Kermisronde van Steensel. Mannen: 1. Vermeltfoort, 2. Kreder, 3. Wouters. Eindstand Kempenklassement: 1. Vermeltfoort, 2. Van Oirschot, 3. De Laat. Vrouwen: 1. Koch, 2. Ton, 3.Van den Bos. Stand Kempenklassement : 1. Van Ree, 2. Kuijpers, 3. De Goeie.