Volledig scherm
Jesús Herrada tijdens de Tour de France. © BSR Agency

Cofidis presenteert Vuelta-ploeg al tijdens Tour

De Vuelta begint pas op 24 augustus, maar ruim een maand voor de eerste etappe heeft Cofidis al de acht renners gepresenteerd die de Ronde van Spanje gaan rijden. De Franse ploeg greep de tweede rustdag in de Tour de France aan om de selectie voor de laatste grote ronde van het jaar te onthullen. 

Jesús Herrada, de Spaanse klimmer die vorig jaar twee dagen in de rode leiderstrui reed en nu ook in de Tour actief is, geldt als de kopman van Cofidis. De 28-jarige Herrada krijgt onder anderen zijn oudere broer José mee.

De selectie van Cofidis bestaat verder uit de Spaanse veteraan Luis Angel Maté (35), de Franse renners Nicolas Edet, Damien Touzé en Mathias Le Turnier, de Deen Jesper Hansen en Darwin Atapuma uit Colombia. Sprinter Nacer Bouhanni, die vorig jaar nog een etappe won in de Vuelta, blijft thuis. Bouhanni kreeg ook al geen plek in de Tourploeg.

,,We willen onze stempel drukken op deze Vuelta”, zegt ploegleider Cédric Vasseur. “Met klimmers en avonturiers in de ploeg gaan we voor ritzeges.”

Team Cofidis on Twitter

🔜 @lavuelta 🇪🇸 🇫🇷 @NicoEdet 🇪🇸 @jesushl90 🇪🇸 @luisangelmate 🇩🇰 @Jesper2310 🇨🇴 @elpumaDarwin 🇫🇷 @Damientouze 🇪🇸 @joherradalopez 🇫🇷 @math_leturnier 🚗 DS : @ThierMarichal @c_guiberteau 📰 https://t.co/zxLKYyHZMn #CofidisMyTeam #LaVuelta19 https://t.co/GaKYkvI83f