Volledig scherm
Álvaro Hodeg. © BELGA

Colombiaans sprinttalent Hodeg slaat toe in BinckBank Tour

Groenewegen zevendeÁlvaro Hodeg heeft de vijfde etappe van de BinckBank gewonnen. Na een rit van ruim 191 kilometer was de 22-jarige Colombiaan van Deceuninck–Quick-Step de snelste in de massasprint in Venray. De Belg Tim Wellens, gisteren ritwinnaar, blijft de leider in het algemeen klassement.

Sam Bennett moest deze keer genoegen nemen met de tweede plek. De Ier van Bora-hansgrohe won de eerste drie etappes van de BinckBank Tour. De Belg Edward Theuns (Trek-Segafredo) kwam als derde over de finish.

Dylan Groenewegen, die eerder deze week al driemaal op rij werd geklopt door Bennett, sprintte mee maar kon zich niet mengen in de strijd om de dagzege. De Nederlander van Jumbo-Visma kwam als zevende over de meet. Boy van Poppel, de Nederlander van Roompot-Charles, finishte als tiende in Venray.

Riesebeek in de aanval

De eerste kilometers van de langste etappe van de BinckBank Tour werden gekenmerkt door vele aanvalspogingen. Pas op 110 kilometer van de meet wist een groepje zich echt los te maken. De Nederlander Oscar Riesebeek reed samen met Willie Smit, Jasha Sütterlin en Ian Stannard een voorsprong van anderhalve minuut bij elkaar, maar het kwartet werd op 4 kilometer van de finish weer gegrepen.

In de straten van Venray kwam Groenewegen al vroeg zonder loods Mike Teunissen te zitten. De sprinter van Jumbo-Visma bleek vervolgens niet de power te hebben om zich te meten met Hodeg, Bennett en Teuns en hield op enkele tientallen meters van de streep zijn benen dan ook stil.

De BinckBank Tour eindigt zondag met een etappe naar de Muur van Geraardsbergen. Morgen is er een korte tijdrit over 8,4 kilometer in en rond Den Haag. Groenewegen zal in deze etappes niet meer te bewonderen zijn. Hij heeft besloten zijn rust te pakken en de Nederlands-Belgische etappekoers voor gezien te houden.