Volledig scherm
Bryan Coquard. © Cor Vos

Coquard houdt Van der Poel van tweede dagzege op rij af

Arctic RaceBryan Coquard heeft Mathieu van der Poel afgetroefd in de tweede etappe van de Arctic Race of Norway. De 27-jarige Fransman van Vital Concept-B&B Hotels klopte de Nederlandse klassementsleider in de massasprint in Svolvær, het eindpunt van de rit over 164 kilometer. 

Van der Poel had een dag eerder met overmacht de openingsrit van de Noorse etappekoers op zijn naam geschreven. Hij behoudt zijn leiderstrui.

Danny van Poppel, gisteren tweede in de eerste etappe, kon niet meedoen in de sprint. De troef van Jumbo-Visma raakte op amper 1,5 kilometer van de streep even van de weg en was daardoor direct kansloos. Van Poppel, drager van de groene puntentrui, kwam kort na het peloton gedesillusioneerd over de finish.

De tweede etappe werd gekleurd door vier vluchters, drie Noren en een Deen. Ze werden in de finale één voor één teruggepakt door het jagende peloton. Van der Poel greep vervolgens net naast zijn tweede zege op rij.

  1. Van Vleuten wil nu regenboogtrui die ze ‘het hele jaar kan showen’
    WK in Yorkshire

    Van Vleuten wil nu regenboog­trui die ze ‘het hele jaar kan showen’

    Na ruim twee weken van relatieve rust verdedigt Annemiek van Vleuten dinsdag in Yorkshire bij de WK wielrennen haar wereldtitel op de individuele tijdrit. Het is haar eerste hoofddoel, maar voor de Wageningse wacht vier dagen later in de wegrace een misschien nog wel grotere uitdaging. Dan is de prijs een regenboogtrui die je het hele jaar kunt showen. ,,Ik ga voor allebei, maar als ik moet kiezen dan is het toch die laatste.”