Volledig scherm
PREMIUM
Denise Betsema © photo: Cor Vos

Denise Betsema weet te ontsnappen aan ‘vernietiging carrière’

Denise Betsema is weer een vrije vrouw. Volgens de UCI heeft ze kunnen aantonen dat het niet haar intentie was om doping te gebruiken. De schorsing is daarom teruggebracht tot zes maanden en die heeft ze er ondertussen op zitten.

Denise Betsema was dinsdagmiddag bepaald niet het stralende middelpunt op een persconferentie waarop zij, haar teambaas Jurgen Mettepenningen en advocaat Johnny Maesschalck uit de doeken deden welk onrecht door de UCI ‘gelukkig’ ongedaan is gemaakt. Voor ‘de mama uit Texel’ blijft het immers afwachten in hoeverre ze zaterdag tijdens haar rentree in het Belgische Zonhoven met open armen zal worden ontvangen door de concurrenten, de fans en de media.

  1. Podcast | ‘Ploeg Van der Poel is niet sterk genoeg’
    Zonneveld, Wuyts & De Cauwer

    Podcast | ‘Ploeg Van der Poel is niet sterk genoeg’

    Nog vier nachtjes slapen en dan begint het klassieke voorjaar met de Omloop Het Nieuwsblad. In de podcast van het Vlaamse programma De Tribune wordt er alvast vooruit gekeken – op de klassiekers, op het fenomeen Remco Evenepoel en op de vraag hoe Mathieu van der Poel te stoppen is. Namens Sporza schoof de vaste commentatoren Michel Wuyts en José De Cauwer aan, namens AD Sportwereld Thijs Zonneveld.