Het WK wielrennen strijkt in 2025 neer in Afrika. Momenteel vindt de wereldtitelstrijd plaats in België, waar Duitsland gisteren het goud bij de gemengde ploegentijdrit veroverde. Nederland pakte het zilver en het brons was voor Italië.
Volledig scherm
Het WK wielrennen strijkt in 2025 neer in Afrika. Momenteel vindt de wereldtitelstrijd plaats in België, waar Duitsland gisteren het goud bij de gemengde ploegentijdrit veroverde. Nederland pakte het zilver en het brons was voor Italië. © photo: Cor Vos

Eerste WK wielrennen in Afrika toegewezen aan Rwanda

Rwanda huisvest over vier jaar als eerste land in Afrika de wereldkampioenschappen wielrennen. De internationale federatie UCI heeft de WK van 2025 toegewezen aan het Oost-Afrikaanse land. Het evenement gaat plaatsvinden in Kigali, de hoofdstad van Rwanda.

  1. Drie keer is scheepsrecht voor Lavreysen, die nu wel afrekent met Richardson in Track Champions League

    Drie keer is scheeps­recht voor Lavreysen, die nu wel afrekent met Richardson in Track Champions League

    Harrie Lavreysen heeft bij de Champions League voor baanwielrenners na twee nederlagen revanche genomen op zijn Australische rivaal Matthew Richardson op de sprint. De regerend wereldkampioen verloor op Palma Mallorca en Berlijn in de finale van Richardson, maar zaterdag pakte hij in het Franse Saint-Quentin-en-Yvelines de overwinning. Op het onderdeel keirin moest Lavreysen de zege wel aan Richardson laten en finishte als tweede.