Volledig scherm
© photo: Cor Vos

Eindzege Arctic Race voor Alexei Loetsenko

VideoIn een heus secondenspel op de streep heeft Alexei Loetsenko (Astana Pro Team) de Arctic Race of Norway gewonnen. De Fransman Warren Barguil (Arkéa Samsic) had vandaag voor de slotetappe een voorsprong van vier seconden op de Kazak, die derde werd en zodoende vier tellen bonificatie pakte én Barguil op de streep één tel voorbleef.

De slotetappe werd gewonnen door de Noor Markus Hoelgaard. Die bleef na 165 kilometer tussen Lødingen en Narvik zijn landgenoot Amund Grøndahl Jansen nog net voor. Loetsenko sprintte daarachter naar de derde plaats en kwam één seconde eerder over de finish dan Barguil. Met de bonificatieseconden die de wielrenner van Astana onderweg had gepakt, had hij de drie seconden achterstand van een dag eerder goedgemaakt.

Mathieu van der Poel, die de eerste etappe had gewonnen en zaterdag zijn leiderstrui kwijtraakte, deed in de slotetappe niet meer mee om de eindzege.

  1. Podcast | ‘Ploeg Van der Poel is niet sterk genoeg’
    Zonneveld, Wuyts & De Cauwer

    Podcast | ‘Ploeg Van der Poel is niet sterk genoeg’

    Nog vier nachtjes slapen en dan begint het klassieke voorjaar met de Omloop Het Nieuwsblad. In de podcast van het Vlaamse programma De Tribune wordt er alvast vooruit gekeken – op de klassiekers, op het fenomeen Remco Evenepoel en op de vraag hoe Mathieu van der Poel te stoppen is. Namens Sporza schoof de vaste commentatoren Michel Wuyts en José De Cauwer aan, namens AD Sportwereld Thijs Zonneveld.