Volledig scherm
© Cor Vos

Ensing nieuwe ploeggenote van Van Vleuten

Wielrenster Janneke Ensing zet haar carrière voort bij Mitchelton-Scott. De 33-jarige Nederlandse is voor 2020 de derde aanwinst van de Australische ploeg van kopvrouw en wereldkampioene Annemiek van Vleuten.

Ensing dreigde zonder ploeg te blijven zitten toen ze deze zomer te horen kreeg dat ze moest vertrekken bij WNT Rotor, omdat er door het vertrek van een Duitse renster bij de Duitse ploeg anders meer Nederlandse dan Duitse wielrensters onder contract zouden komen te staan. Dat mag niet volgens de regels van de UCI.

,,Dat ik na deze situatie uitgerekend bij Mitchelton-Scott terechtkom, is misschien wel een soort geluk bij een ongeluk", laat Ensing weten. ,,Voor mij is deze ploeg de afgelopen jaren hét team geweest waar ik graag eens zou rijden. Ik ben heel blij dat dat nu uitkomt."

Sportdirecteur Martin Vestby ziet in Ensing een agressieve rijdster voor de ontsnappingen. ,,Ik denk dat we haar de juiste omgeving kunnen bieden waar ze zich kan verbeteren en op dat hoge niveau kan presteren."