ANP
Volledig scherm
© ANP

Europese wielerunie besluit donderdag over EK baan in Minsk

De Europese wielerunie UEC bespreekt de situatie rondom Belarus donderdag tijdens de bestuursvergadering in Lausanne en neemt dan een beslissing over de Europese kampioenschappen baanwielrennen volgende maand in de Belarussische hoofdstad Minsk. Die staan gepland voor 23 tot en met 27 juni.

 1. Gearresteerde journalist Belarus verschijnt op video: ‘Ik werk mee en beken’
  Play
  Update/video

  Gearres­teer­de journalist Belarus verschijnt op video: ‘Ik werk mee en beken’

  Roman Protasevitsj (26), het gisteren uit een Ryanair-toestel opgepakte Belarussische prominente oppositielid en journalist, is verschenen op een door de Belarussische staatstelevisie online verspreide video. Daarin zegt hij dat hij meewerkt met de autoriteiten en zegt hij te bekennen dat hij achter de onlusten in zijn land zit, zo meldt persbureau Reuters. De video verschijnt op het moment dat er volop onzekerheid heerst over het lot van de opgepakte Belarus. De EU eist zijn vrijlating.
 1. EU-leiders nemen harde maatregelen tegen Belarus, Rutte spreekt vrijdag met oppositieleider
  Play
  VIDEO

  EU-lei­ders nemen harde maatrege­len tegen Belarus, Rutte spreekt vrijdag met oppositie­lei­der

  KLM stopt voorlopig met vliegen over Belarus. Dat meldde de luchtvaartmaatschappij, die zich daarmee gevoelig toont voor de oproep van premier Mark Rutte maandagavond. Rutte deed zijn oproep vanwege de gedwongen landing van een RyanAir-vlucht en de arrestatie van een oppositieleider die aan boord was van dat toestel. Europese staats- en regeringsleiders zijn vastberaden om Minsk keihard af te straffen voor wat ze zien als ‘staatsterreur tegen Europa’.