Volledig scherm
Chris Froome. © AFP

Froome hoopt dit jaar nog op rentree in peloton

Sinds zijn harde val in juni reed Chris Froome geen wedstrijd meer. De viervoudig Tourwinnaar herstelt stap voor stap en durft weer vooruit te kijken. 

,,Het zou geweldig zijn als ik na het seizoen een paar kleine wedstrijden kan rijden”, vertelt Froome vrijdag in zijn eerste interview na zijn horrorcrash met de Britse krant The Telegraph. ,,Dan kan ik me weer een beetje mengen tussen de profs. Ik hoop dat dat nog voor januari lukt.”

Voor Froome, die durft te dromen van een vijfde eindzege in de Tour de France, was het de zwaarste valpartij uit zijn leven. Daarbij brak hij zijn dijbeen, heup, elleboog, een nekwervel en enkele ribben. ,,Deze crash had mijn carrière kunnen beëindigen. Veel mensen vertelden mij dat ik nooit meer een wedstrijd zou rijden, laat staan überhaupt op de fiets zou stappen. Mijn dagen waren geteld.”

De Brit bewijst het tegendeel en is ambitieus. ,,Altijd als mensen zeggen dat iets niet kan, geeft mij dat energie om er juist vol voor te gaan.” Mocht Froome volgend jaar de Tour winnen, dan is hij samen met de Belg Firmin Lambot (1922) de enige die op 35-jarige leeftdij won. 

Volledig scherm
Chris Froome vanuit zijn ziekenhuisbed. © AFP