Volledig scherm
© EPA

Geen Ronde van Romandië meer op wielerkalender in 2020

Na een groot deel van de voorjaarsklassiekers is ook de Ronde van Romandië afgelast. De Zwitserse etappekoers, die van 28 april tot en met 3 mei zou worden verreden, gaat niet door vanwege het coronavirus.

De organisatie liet meteen weten dat er niet naar een andere datum wordt gezocht dit jaar. ‘We treffen elkaar van 27 april tot en met 2 mei 2021', meldde de organisatie via social media.

De Ronde van Romandië werd de afgelopen twee jaar gewonnen door de Sloveen Primoz Roglic. De kopman van Jumbo-Visma won in 2019 ook drie etappes.

De organisatie van de Ronde van de Alpen laat eveneens weten dat de wielerkoers niet doorgaat. De etappekoers, die tussen 20 en 24 april op de planning stond, wordt ook voorlopig afgelast. De organisatie gaat onderzoeken of er een andere datum is te vinden in 2020.

,,Het was een heel moeilijke beslissing, maar we beleven een zeer ernstige situatie waar gezondheid en veiligheid voor alles gaan”, zegt Giacomo Santini, voorzitter van organisatiecomité GS Alto Garda. Daarom volgt de organisatie het verzoek van de Internationale Wielerunie UCI om alle koersen in risicogebieden te schrappen op.

  1. Van der Poel hoopt dit jaar nog Tour te kunnen rijden: ‘Sta ik zeker voor open’

    Van der Poel hoopt dit jaar nog Tour te kunnen rijden: ‘Sta ik zeker voor open’

    Mathieu van der Poel mikte voor zijn debuut in een grote wielerronde op het jaar 2021. Door het uitstel van onder meer de Olympische Spelen van Tokio 2020 vanwege de mondiale uitbraak van het coronavirus kijkt de Nederlandse coureur inmiddels anders tegen zijn planning aan. Deelname aan de Tour de France is dit jaar ineens een optie, mits het jaarlijkse wielerspektakel komende zomer toch doorgang kan vinden en zijn ploeg Alpecin-Fenix een wildcard kan bemachtigen.