Volledig scherm
Primož Roglič. © AFP

Gerbrands en Van Gerwen figureren in geniale video Team Jumbo-Visma: ‘Hey, Richard!’

VIDEOMet nog een paar etappes in het verschiet geniet Primož Roglič een soevereine voorsprong in de Vuelta a España. Naaste belager Alejandro Valverde ligt bijna drie minuten achter op de 29-jarige Sloveen. Een prestatie die niet alleen in de wielersport is opgevallen.

Dat Roglič in het verleden naam maakte als schansspringer, is geen onbekend gegeven. En dus roken prominenten in een andere sport hun kans. In de video waarin Team Jumbo-Visma bekendmaakte dat de rodetruidrager tot eind 2023 bijtekent, is een mooie rol weggelegd voor algemeen directeur van PSV Toon Gerbrands en wereldkampioen darts Michael van Gerwen. 

Teammanager Richard Plugge kreeg in het filmpje een telefoontje van onder meer de twee. ,,Primož Roglič, die kan toch eigenlijk alles? Schansspringen, wielrennen, is dat niet iets voor ons?”, aldus Gerbrands met een knipoog. ,,Onbespreekbaar, Toon”, klonk het resoluut. 

Van Gerwen dacht beet te hebben in zijn zoektocht naar een nieuwe dartspartner, nu Raymond van Barneveld binnenkort stopt. ,,Pijltjes gooien? Daar ben jij beter in”, klonk het volgende negatieve antwoord. De video wordt massaal gedeeld en geliket op social media.

  1. Van Vleuten wil nu regenboogtrui die ze ‘het hele jaar kan showen’
    WK in Yorkshire

    Van Vleuten wil nu regenboog­trui die ze ‘het hele jaar kan showen’

    Na ruim twee weken van relatieve rust verdedigt Annemiek van Vleuten dinsdag in Yorkshire bij de WK wielrennen haar wereldtitel op de individuele tijdrit. Het is haar eerste hoofddoel, maar voor de Wageningse wacht vier dagen later in de wegrace een misschien nog wel grotere uitdaging. Dan is de prijs een regenboogtrui die je het hele jaar kunt showen. ,,Ik ga voor allebei, maar als ik moet kiezen dan is het toch die laatste.”