Marcel Kittel.
Volledig scherm
Marcel Kittel. © BELGA

Gezondheidsproblemen Kittel zetten streep door Ronde van Yorkshire

Geen Marcel Kittel in de Ronde van Yorkshire. De Duitse sprinter moet zich wegens gezondheidsproblemen afmelden voor de koers die donderdag start. 

Het seizoen van de Duitse renner verloopt tot dusver teleurstellend, met slechts één zege op Mallorca. Ook vorig jaar was weinig succesvol met slechts twee etappezeges in de Tirreno-Adriatico.

 Sinds zijn overstap naar Katoesja wint Kittel niet meer zo veel als voorheen. Dat levert hem kritiek op van de ploegleiding, na de Scheldeprijs. ,,Marcel is en blijft een wielrenner van wereldklasse, maar op het moment is hij niet goed genoeg. Zo kan het niet lang meer doorgaan", zei ploegleider Dirk Demol.

Bij de start van de Ronde van Californië, op 12 mei, wordt hij weer verwacht. 

  1. Podcast | Wout van Aert: 'Ik voelde mijn been niet, het werd heel stil in de zaal’
    In Het Wiel

    Podcast | Wout van Aert: 'Ik voelde mijn been niet, het werd heel stil in de zaal’

    Thijs Zonneveld en Hidde van Warmerdam gaan in een speciale uitzending van In Het Wiel uitgebreid in gesprek met de Belgische wielrenner Wout van Aert. Een openhartig gesprek over de vergelijking met Mathieu van der Poel, de zege in Roubaix en de zware blessure aan zijn bovenbeen. ,,Ik zal er voor elke training en koers mee bezig zijn. Die heup zal altijd wel sneller ‘vastzitten’ en om extra massage vragen.”