Volledig scherm
Philippe Gilbert keert terug bij zijn oude ploeg Lotto Soudal. © BSR Agency

Gilbert (37) tekent voor drie jaar bij Lotto Soudal

Philippe Gilbert keert terug bij Lotto Soudal. Met het ondertekenen van een contract voor drie seizoenen maakt de 37-jarige Belg duidelijk nog lang niet aan stoppen te denken. ,,Ik wil deze ploeg naar een hoger niveau stuwen.”

Het hing al een tijdje in de lucht, maar nu is het ook definitief: Philippe Gilbert rijdt vanaf volgend seizoen weer voor Lotto Soudal. Na drie jaar bij Deceuninck-Quick-Step en vijf jaar bij BMC keert Gilbert terug naar de ploeg waarmee hij tussen 2009 en 2011 zijn eerste grote successen boekte. 

,,Ik wilde sowieso nog koersen. Toen ik wist dat ik bij mijn huidige ploeg slechts voor één jaar kon bijtekenen, was het voor mij duidelijk dat ik wat anders wilde”, aldus Gilbert, die in zijn eerdere periode bij Lotto Soudal onder meer Luik-Bastenaken-Luik, de Ronde van Lombardije en de Amstel Gold Race won. 

,,Ik ken de ploeg, veel renners en stafleden zijn mij niet onbekend. Ik ben heel blij dat we vrij snel een akkoord hebben bereikt.”

Gilbert, die in 2012 de wereldtitel behaalde, was bezig aan zijn derde jaar bij Deceuninck - Quick-Step. Dit seizoen mocht de Waalse renner Parijs-Roubaix toevoegen aan zijn toch al indrukwekkende erelijst.